Alkali İçecek Tarifleri

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Alkali İçecek Tarifleri
    1
    kişilik
    2 dakika
    dakika

    Alkali İçecek Tarifleri

    Doğru beslenme,  yaşam süresini uzatmak kadar yaşam kalitesini de arttırmak açısından önem taşır. Alkali beslenme tarzı içerisinde  alkali içecek tarifleri,  sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için tercih edilmektedir.

    Alkali Beslenme Nedir?

    İnsan vücudunun  Ph derecesini korumaya yönelik beslenme tarzına,  alkali beslenme denilir.  Vücudun ideal pH seviyesi yaklaşık 7.35 dolaylarıdır.  Asit yüklü beslenme tarzı,  Ph seviyesini  yükselterek organların yorulup, yıpranmasına yol açar. İlk belirtileri enerjinin azalması,  yorgun ve mutsuz hissetme ve bağışıklık sisteminin zayıflaması olarak kendini gösterir.

    Alkali Beslenmenin Yararları

    Vücudu yıpratan gereksiz asit yükünün azaltılması,   ancak doğru ve düzenli vakitlerde yeme alışkanlığı ile olur. Asit bakımından kuvvetli gıdalar, şekerli, unlu, raf ömrü uzun olan,  içerisinde zararlı katkı maddesi olan gıdaları tüketmek insan sağlığı açısından zararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Toksin artışına neden olan bu besinler,  organların yağlanması,   aşırı kilo artışı, enerji kaybına yol açar. Alkali beslenme tarzında,  asitli gıdalar,   şekerli,  unlu ve katkı maddeli yiyecekler tüketilmez. Bu sayede insan vücudu çok daha dinç olduğu gibi, organlar yıpranmayıp, yaşam ömrünün  uzadığı bilinen bir gerçektir. Alkali gıdalar grubunda sebze,   meyveler ve bazı baharatlar gelmektedir.  Alkali içecek tarifleri  bu özellikte olan alkali gıda maddeleri ile hazırlanır.

    Alkali Yiyeceklere Verilebilecek Belli Başlı Örnekler Şunlardır

     Alkali gıda maddeleri grubunda ilk sıraya,  limonu koymak yerinde olur.   Limon asitli bir madde olmasına rağmen,  tezat teşkil edecek şekilde alkali içecek tarifleri içerisinde sıklıkla rastlanır.   Kırmızıbiber için de önemli bir alkali gıda maddesi olduğunu söylemek mümkündür.   Özellikle vücut direncini arttırması ve stresle mücadele için önerilen alkali besin maddeleri grubundadır. Yeşil yapraklı mevsim sebzeleri de alkali beslenme için önem taşır. Lifli yapısı ile bağırsak sistemi için önem taşıyan yeşil yapraklı sebzeler,  antioksidan özelliği ile de vücut direncini arttırması açısından vazgeçilmez gıda maddeleri arasındadır.  Çimlendirilmiş buğday ise alkali besin grupları içerisinde yeri ayrı bir öneme sahip olan gıda maddelerindendir. Buğday çimi,  Türk Kültürü’nde kökü çok eskilere dayanan besin türüdür.  Evlerde saksıların içerisinde yetiştirme kolaylığı bulunan buğday çimi,    özellikle suyu içildiği zaman vücudu toksinlerden temizleme özelliği ile antioksidan ve kanser savaşçısı olan bir bitkidir.  Bunların yanı sıra bazı mevsim meyveleri ve baklagillerin de alkali beslenme grubunda olan gıda maddeleri olduğunu söylemek yerinde olur.

    İlk Beş Sıraya Konulacak Alkali Gıdalar

    Limon,   ıspanak,   karalahana,  avokado,   salatalık ilk beş sıraya konulacak alkali gıdalar içerisindedir.

    Malzemeler

    Yaklaşık sekiz adet salatalık,   on, on beş dal ıspanak,   dört-beş baş brokoli,   dört, beş dal pazı, on beş adet fesleğen yaprağı, üç-dört dal kereviz, iki adet kabuklarından arındırılmış limon

    Yapılışı

    Bahsettiğimiz malzemeler, katı meyve sıkacağından geçirildikten sonra oluşan sıvı karışım alkali içecek tarifleri için verilecek örnekler arasındadır.

    Sabahları ılık suya damlatılacak limon suyu da alkali içeceklere verilecek örnekler arasındadır.