Sahur İçeceği Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Sahur İçeceği Tarifi
    3
    kişilik
    10
    dakika
    140
    kalori/prs.

    Ramazan ayı sahur yemekleri geç saatlerde yendiği için daha çok sahurda sindirimi kolaylaştıracak ve tok tutacak içecekler tercih edilmelidir. Siz değerli okurlarımıza bu makalemizin içeriğinde sahur saatlerinde tok tutan ve ferahlatan içeceklerden bahsedeceğiz. Sahur vaktinde sindirimi kolaylaştırmak için birçok içeceği evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Doğal olarak yapılabilecek bu tarifler hem kan şekerinizi dengede tutacak hem de oruç tutarken gün boyunca zinde kalmanızı da sağlayacak.

    Gün içinde oruç tutan kişiler en fazla susuz kalmaktan korkarlar. Susuz kalmamak için gece saatlerinde yapılan sahurda pizza, pilav, köfte, açma, börek, patates kızartması, ekmek kızartması gibi yemekler tüketilmemesi gereklidir. Sahur yemeğinde yumurta, zeytin, peynir gibi kahvaltılık gıdalar tercih edildiğinde ve bol sıvı tüketildiğinde gün boyunca oruç tutan kişilerin susuz kalmadan oruç tuttukları görülebilir.

    Karpuzlu Soğuk Çay

    Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuz son zamanlarda ferahlatıcı yapısını çaylarda da gösteriyor. Soğuk çayların en iyi tüketilenlerinden birisi olan karpuzlu çay hem tok tutmaya hem de ferahlatan yapısı ile gün boyunca tüketenlerin susamasını engelliyor. Karpuzlu çayın yapımında karanfil ve taze nane aromatik yapısı ile kullanılabiliyor. Karpuzlu soğuk çay hiçbir şekilde kaynatılmadan iki saat bekletilerek yapılıyor.

    Karpuzun faydalarına geldiğimizde, karpuz böbrekleri hızlı çalıştıran ve toksin atmaya yarayan sayılı meyvelerden birisi. Bol bol tüketildiğinde oruçlu kişilerin gün boyunca yemek yeme isteğinin olmadığı ve susamayı engellediği de biliniyor. Karpuzun içinde bulunan likopen maddesi kanserden korunmayı sağladığı gibi bu meyve A ve E vitaminleri açısından da çok zengin.

    Taze Üzüm Şurubu 

    Sahur içecekleri arasında üzüm şurubunu saymadan geçmemek gerekli. Üzüm şurubu ferahlatan ve vitamin deposu olan yapısı ile Ramazan aylarının vazgeçilmez içeceği. Daha önceleri ev hanımları üzüm şurubunu üzüm hoşafı olarak kuru üzümden yaparlar ve Ramazan aylarında bolca ailelerinin tüketmesini sağlarlardı. Son zamanlarda taze üzümden yapıldığında üzüm şurubu sahur içeceği olarak çok daha fazla rağbet gördü. Taze üzüm şurubu içinde taze üzüm ve bir miktar şeker ve karanfil bulunuyor. Kaynatılarak yapılan bu içecek hem tok tutuyor hem de gün boyunca oruç tutan kişilerin susamasını engelliyor.

    Naneli Yeşil Çay

    Ramazan aylarının vazgeçilmez çayı siyah çay olarak görülse de, yeşil çayın tok tutma özelliğinden dolayı sahur içecekleri arasında yeşil çay siyah çayın yerini almış durumda. Yeşil çay sahur içeceği olarak tüketildiğinde oruç tutan kişilerin gün boyunca tok kalabildiği görülüyor. Naneli yeşil çay iyi bir şekilde yapıldığında nanenin aromatik tadı ve kokusu yeşil çay ile birleştiğinde tüketenler sadece bir fincan ile yetinmiyor.

    Yeşil çayın insan vücudu için oldukça büyük faydaları bulunuyor. Bu faydalardan bazıları; kötü kolesterolü düşürmesi, tok tutma özelliği, şeker seviyesini düşürmesi, damar tıkanıklığını önlemesi ve sindirim sisteminin çok daha iyi bir şekilde çalışmasını sağlaması olarak sayılabilir.

    Malzemeler

    Naneli Yeşil Çay Malzemeleri

    • 3 yemek kaşığı kadar yeşil çay
    • 1 tutam kuru nane veya üç yaprak kadar taze nane
    • 3 su bardağı kadar su
    Yapılışı

    Naneli Yeşil Çay Yapılışı

    Sahur içecekleri arasında tüketilmesi önerilen naneli yeşil çay malzemeleri yeşil çay ve naneden oluşmaktadır. Bu çayın püf noktası yeşil çay su kaynamadan önce suyun içine ilave edilerek demlenmesidir. 5 dakika kadar yeşil çay demlendikten sonra içerisine bir tutam kuru nane veya üç yaprak kadar taze nane koyulmalıdır. Sahur içeceği yaparken acı bir çay elde etmek istenmiyor ise taze nane kullanıldığında aroması çaya geçtiğinde nane yaprakları çay içinden alınmalıdır.