Bebekler için Meyve Çayı

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Bebekler için Meyve Çayı
    1
    kişilik
    10
    dakika
    40
    kalori/prs.

    Bebekler, dünyanın en hassas ve korunmaya muhtaç canlılarıdır.İlk doğduğu andan itibaren, sevgi ve ilgi ile kuşatılan miniklere  zarar verebileceklerini düşündekleri herşeyden korumak ve kollamak ise  anne ve babaların severek yaptıkları bir görev gibidir. Bebeklerini tüm çevresel etmenlerden, kötülüklerden ve hatta hastalıklardan korumak için ellerinden geleni yapan ebeveynler, onları koruma iç güdüsüyle faydalı olduğunu düşündükleri pekçok şeyi hiç düşünmeden denerler.

    Bebeğin yapısı narin olduğu ve bağışıklık sistemi zayıfladığı zaman, hastalık kaçınılmazdır. Bunun için öncelikle, anne karnından itibaren anne beslenmesine dikkat etmeli, bebeği doğduğu zaman ise, katı gıdaya başlayacağı ana kadar anne sütü ile beslemelidir.

    1. aydan itibaren bebeklere anne sütünün yanında, katı yiyeceğe geçiş yapılmalıdır. Sebze, mevve pürelerinin yanında Bebekler için Meyve Çayı hazırlanmalıdır.

    Birçok bebek için bu süreç zorlayıcı olabilir. Yeni bir beslenme şekline alışmakta zorlanan belki özellikle meyve yemek istemeyen Bebekler için Meyve Çayıgüzel bir seçenektir.

    Bebekler için Meyve Çayı Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Henüz anne sütünü alırken farklı bir gıdaya geçmek bebekler için dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Çünkü, bebeğin herhangi bir meyveye karşı alerjik reaksiyonu olabilir. Bundan dolayı Bebekler için Meyve Çayıönce çok az verilmeli, bebeği rahatsız etmiyor ya da vücudunda farklı hassasiyetler oluşmuyorsa yavaş yavaş artırılmalıdır.

    Bebeğe doğduğu gibi değil en az 6.aydan itibaren ek gıdalarla birlikte meyve çayı başlanmalıdır.

    Bebekler İçin Meyve Çayı Faydaları ve Zararları

    Meyveler büyük küçük herkesin tüketmesi gereken bir gıdadır. Vücudun ihtiyacı olan birçok vitamini(A, B, C,D,E,K) bünyesinde barındırırlar. Başta bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan meyveler, kansızlığa, saç ve cilt sağlığına, sindirim siteminin düzenlenmesine ve kas yapısının gelişmesine faydalı olacaktır.

    Özellikle bebek, büyüme evresinde bu vitaminlere dolayısıyla meyvelere bolca ihtiyaç duymaktadır. Katı gıdada püre olarak yemeyen Bebekler için Meyve Çayı, anneler için kurtarıcıdır. Bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunan meyve, çay olarak da aynı şekilde fayda sağlayacaktır.

    Özellikle uyku problemi yaşayan Bebekler için Meyve Çayıiçine katılan bazı bitkiler de çözüm olabilir.  Gaz problemi yaşayan bebeklerdeki sorunları gidererek, daha rahat uyumasını sağlar. Böylece bebekler hem gece hem gündüz, ağrısız ve uyku problemi olmadan, büyüyyüp gelişebilir.

    Herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi, meyve çayını da tüketirken abartmamak gerekir. Gün içerisinde çok fazla verilen her yemekte olduğu gibi, meyve çayları da fayda yerine zarar verebilir. Gaz sorunu gidereyim derken, vücutda fazla alınan meyve çayı bebekte gaz sorununa neden olabilir. Ya da midesine rahatsızlık verebilir.

    Bunun için yapılması gereken bebeklere 6.aydan sonra, belirli miktarda ve özellikle geceleri yatmadan önce meyve çayı verilebilir.

    Bebekler için hazırlanan meyve çayının püf noktaları:

    Bebekler için Meyve Çayı hazırlanıp, tüketilirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Öncelikle, meyveleri kaynatırken kullanılan suyun çeşme suyu olmamasına dikkat edilmelidir. Bebeğe azar azar başlatılmalı, herhangi bir sıkıntı yaşandığı an verilmemelidir. 6 aydan küçük bebeklere verilmemelidir. Mutlaka çay taze hazırlanmalı, bekletilmemelidir. İçerisindeki meyvelerden kaynaklı ekşimeler olabilir.

    Bunlara dikkat edildiği sürece bebekler, sağlıklı beslenip, büyüyebilir.

    Bebekler için Meyve Çayı Tarifi

    Bebekler için iki ayrı meyve çayı tarifi vereceğiz. Kullanılan malzemeler genel anlamda aynı olmakla birlikte bebeklerin olağan rahatsızlıklarının giderilmesinde de etkili olan bitkilerle zenginleşmiştir.

    Sayfanın en altında da sizlere ekstra bir tarifi aktaracağız.

    • Malzemeler:
    • 1 adet elma
    • 1 tutam ıhlamur
    • Zencefil
    • 1 çorba kaşığı rezene
    • 1 adet çubuk tarçın
    • 1 tatlı kaşığı pekmez

    Yapılışı:

    Elmayı soymadan küçük parçalara bölün. Rendelenmiş zencefili, rezeneyi ve 1 bardak su koyup kaynatın. Altını kapattıktan sonra içerisine ıhlamur ve tarçını koyup demlenmesini bekleyin. Ilınan karışımı süzüp, içerisine pekmez ilave edin.

     

    Malzemeler
    • 1 adet elma
    • 1/2 adet ayva
    • 1 çubuk tarçın
    • 1 tane karanfil
    • 1 tane ıhlamur (çiçek kısımları)
    • 1 çay kaşığı pekmez
    Yapılışı

    Elmayı kabuğu kalın olacak şekilde soyun. Kabuklarını ve çekirdekli kısmını alarak cezveye konur.Ayvayı küçük parçalara bölüp, cezveye alınır. Tarçın, karanfil ve bir bardak su konur. 5-10 dakika kaynatıp, hafif ılıdıktan sonra ıhlamur konur, birkaç dakika demlenmesi beklendikten sonra süzüp, içerisine pekmez ilave edilir.