Lokumlu Türk Kahvesi Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Lokumlu Türk Kahvesi Tarifi
    1
    kişilik
    15
    dakika
    140
    kalori/prs.

    Her ülkenin kendince özel kültürel özgünlükleri var. Ülkemiz açısından bakıldığında ise dünya çapında Türkler, Türkiye deyince insanların aklına gelen kavramların başında yabancıların Türkiş Delight dedikleri Türk Lokumu ve kendisine has pişirme özelliği ile Türk kahvesi geliyor.

    Ülkemiz ölçeğinde de kişiler hangi yaşta olursa olsun hem lokumu, hem de Türk kahvesini çok seviyor. Ama son yıllarda bu alanda çok ciddi değişimler söz konusu. Modernleşme ve inovasyon kapsamında yeni yeni ürünler karşımıza çıkıyor. Isparta’ya gidenler orada güllü Türk kahvesi görüyor. İlk içildiğinde değişik gelse de sonradan oldukça güzel bir tat olduğu hemen ortaya çıkıyor.

    En son trendlerden bir tanesi ise lokumlu Türk kahvesi. Tıpkı gül gibi Türk kahvesinin içine lokum katılarak özel bir biçimde üretilen Türk kahvesinde lokum aromasını anında hissediyorsunuz. İşte bu ürün özellikle şekerli kahve sevenler için ideal. Lakin lokumlu Türk Kahvesi tarifi nasıl pişirilir, diğerlerine göre pişirmesinde bir farklılık var mıdır insanlar merak ediyor. Aslında işin özünde aynı pişirme tekniği kullanılıyor. Ama detayları aşağıda verilmiş durumdadır.

    Lokum Katılarak Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

    Önce lokumlu Türk Kahvesi tarifi içinde lokum olmayan ama lokum katılarak yapılmak istenen Türk kahvesinin tarifini verelim. Bu lokumlu Türk Kahvesi tarifi tek kişi için olan tariftir. Kişi sayısına göre ölçü katlanarak yapılır.

    1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, bir fincan su, kişinin damak lezzetine ve kahveyi şekerli, çok şekerli ya da ora şekerli içmesine göre 1 ya  da daha az orta boy lokum. Burada lokum kahveye katılmadan önce küçük küçük doğranır. Böylece Türk kahvesinin içinde erimesi çok daha kolay olur. Bu kahve pişirme tekniğinde içine ayrıca şeker katmaya gerek yoktur. Lokum zaten şekerli olan bir lezzettir. Sade lokum tercih edilmelidir. Hindistan cevizli, fındıklı tarzda olanlardan uzak durulmalıdır. Lezzeti kaçabilir.

    Önce cezveye su konur. Üzerine kahve ilave edilir. İyice karıştırılır. Akabinde kısık ateş üzerine konulan cezveye yavaş yavaş lokum ilave edilir. İyice su ve kahve ile karışması için karıştırılır. Bu biçimde kahve pişirilir. İlk köpük alınır, fincana konur. İyice kaynadıktan sonra da fincanın üstü tamamlanır ve sıcak olarak Türk kahvesi içilir.

     İçinde Lokum Olan Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

    Yok eğer ben lokum ile uğraşamam doğrudan içinde lokum olan lokumlu Türk Kahvesi tarifi nedir onu öğreneyim derseniz, yöntem oldukça basit.

    İyi Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

    Lokumlu Türk Kahvesi tarifi nasıl pişirilir sorunun yanıtını böylece verdikten sonra Türk kahvesi pişirmenin ayrı bir yetenek olduğunu da belirtmek gerekir. Diğer filtre kahveleri yapmaya benzemez. Günümüzde Türk kahvesi yapan makineler çıkmış olsa da elde yapılan tadı bir başkadır.

    İşin en temel püf noktası kısık ateşte, karıştıra karıştıra pişmesidir. Bunun yanında bakır cezvede, kumda ya da közde piştiği zaman ortaya damak çatlatan bir lezzet çıkar. 1 fincan suya mutlaka tepeleme bir tatlı kaşığı Türk kahvesi katılmalı ve malzemeden çalınmamalıdır. Taze kahve kullanılmalıdır. Hatta yanınızda çekilen bir kahve ile yapılan Türk kahvesinin lezzeti çok daha başkadır. Tüm bunlara dikkat edildiği zaman ortaya efsane bir kahve çıkar.

    Malzemeler
    • Bir tatlı kaşığı Türk kahvesi
    • Bir fincan su
    • Lokum (tercihe göre güllü lokum)
    Yapılışı

    Bir tatlı kaşığı Türk kahvesi, bir fincan su kişi başı cezveye konulur. Kısık ateşte pişirilir. Kişi eğer çok şekerli içmiyor ise ekstra şeker konulmasına gerek yoktur. Kimi zaman lokumlu Türk kahveleri içinde güllü lokumlu Türk kahveleri de olabilmektedir.