Barut Ağacı Kabuğu Çayı

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Barut Ağacı Kabuğu Çayı
    1
    kişilik
    12
    dakika
    15
    kalori/prs.

    Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

    Barut ağacı, Kuzey Afrika bölgesinde ve Sibirya’da yetişir. Boyu 7 metreye kadar uzayan Barut ağacı, ülkemizde ise dağlık ve nemli ormanlık alanlarda Karadeniz Bölgesinde yetişir. Çalımsı bir ağaç türüdür. Meyveleri hamken kırmızı renkte olur. Olgunlaşınca siyaha dönüşür.

    Barut ağacının asıl kullanılan kısmı kabuklarıdır. Barut ağacının kabukları ilaç sanayisinde ham madde olarak kullanılır. Ayrıca barut ağacının meyvelerinden boya elde edilir. Kerestesinden ise barut yapılır. Aynı zamanda kerestesi mangal kömürü olarak kullanılır.

    Barut ağacının kabuğu neye iyi gelir?

    • Barut ağacının kabuğunun idrar söktürücü özelliği vardır.
    • Barut ağacı bağırsaklardaki zararlı bakterileri ve parazitleri söküp atar.
    • Barut ağacının kabuğunun yaraları iyileştirici özelliği vardır.
    • Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı giderir. Kabızlığın tedavisinde bitkisel ürün olarak kullanılabilir.
    • Müzmin karaciğer hastalıklarını iyileştirici özelliği vardır. Karaciğere iyi geldiği karaciğer yağlanmasından kaynaklanan siroz ve sarılık gibi hastalıkları da tedavi eder.
    • Kan akışını düzenler. Kanla ilgili her türlü hastalığın tıbbi tedavisinde kullanılır.

    Barut ağacının kabukları nasıl kullanılır?

    Barut ağacının kabuklarını kullanmak için ağaç budama mevsiminde dalları toplanır. Dallar bir yıl bekletildikten sonra kabukları soyulur. Soyulan barut ağacının kabukları toz haline getirilir. Elde edilen toz cam kavanozlarda güneş görmeyen bir yerde nem ve ısıdan uzak, serin bir yerde saklanır.

    Barut ağacının kabuklarının yan etkileri var mıdır?

    Bitkilerden destek almak için doktora danışmakta fayda vardır. Bitkiler tıbbi tedaviyi desteklemek amacı ile kullanılmalıdır. Mutlaka doktor kontrolünde ve önerilen dozda tüketilmelidir. Bilinçsiz ve aşırı dozda bitkisel ürünleri tüketmek fayda yerine zarar verebilir.

    Barut ağacı kabuğunun bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur. Doktorun önerileri doğrultusunda günde 3 fincan çayı hastalıkların bitkisel tedavisinde kullanılabilir.  Ancak gebelikte kullanımı önerilmez.  Çünkü kusturucu özelliği vardır.

    Malzemeler
    • 1 çay kaşığı dövülmüş barut ağacı
    • 1 bardak sıcak su
    Yapılışı

    Barut ağacının kabuklarından bitki çayı yapmak için bir bardak kaynar suyun içine bir çay kaşığı kadar dövülmüş toz haline getirilmiş barut ağacı kabuklarından eklenir. Üstü kapatılıp 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Günde 3 fincan içilebilir.