Acı Çehre İçecek Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Acı Çehre İçecek Tarifi

    Acı Çehrenin Faydaları

    Acı çehre otu ya da akdiken, son dönemlerde zayıflatıcı özelliği ile bitkisel içerikli diyetlerde yaygın olarak kullanılan özel bir bitkidir. Acı çehre otu içerisinde 75 farklı bitki tohumu yer almaktadır.

    Acı çehre otunun birçok faydası vardır:

    • Bağırsaklarda düzenleyici etkisi vardır. Kabızlığı giderir.
    • Zayıflamadan sonra deri sarkmasını önleyerek sıkı bir cildin oluşmasına katkı sağlar.
    • İdrar söktürme özelliği ile prostat ve böbrek hastalıkları için yan tedavi olarak kullanılır.
    • Vücutta aşırı gazı ve şişkinliği yok eder.
    • Kolesterolü dengeleyici özelliği vardır.

    Acı Cehrenin Zararları

    Acı çehre tohumu bitkisinin zararları, su kaybı sebebiyle ortaya çıkar. İdrar söktürme özelliğiyle bitki, bazen ağrılı ishale neden olabiliyor. Bu sorun ağırlıklı olarak otun kullanımın ilk zamanlarında ortaya çıkıyor. Ancak devamlı kullanılınca sorun çözülüyor.

    Acı Çehre Zayıflatır Mı?

    Acı çehre tohumu, besinlerdeki yağların mide tarafından emiliminin önüne geçerek etkili bir zayıflama sağlar. Acı cehre, bağırsakları çok iyi çalıştırarak az bir zamanda zayıflama sağlamaktadır. Bu tohumu kullanarak 1 ayda yaklaşık 8 kilo verebilirsiniz.

    Acı çehre tohumu bilinen en hızlı ve en etkili zayıflama bitkilerinden biridir. Herhangi bir yan etkisi olamamakla beraber kullandıktan 3 saat sonra etkisini hissettirmeye başlar. Diyetinize ek olarak alacağınız bu bitki, idrar söktürme sayesinde vücuttaki yağ ve toksinleri atmaya yardımcı olur. Kişiye ve beslenme şekline göre değişmekle beraber Acı çehre tohumu, 1 günde 1- 2 kilo vermenize katkı sağlar. Elbette bu ortalama bir miktardır ve kişilerin metabolizmalarının çalışma hızına göre değişiklik göstermektedir.

    Malzemeler
    • 2 çay kaşığı acı çehre tohumu
    • 1 bardak ılık su

     

    Yapılışı

    Acı çehre tohumu, her öğünden sonra ılık su ile birlikte tüketilir. Böylelikle tokluk hissi yaratarak gereğinden fazla yemek yenmesine engel olur.